Η Πλατφόρμα C-Roads είναι μια κοινή πρωτοβουλία κρατών μελών της ΕΕ και φορέων εκμετάλλευσης οδικών μεταφορών, με σκοπό τη διεξαγωγή πιλοτικών έργων C-ITS που θα οδηγήσουν στην εμπορική διάθεση υπηρεσιών συνεργατικών ευφυών συστημάτων μεταφορών. Οι πιλοτικές εγκαταστάσεις θα εναρμονιστούν, διασφαλίζοντας τη διαλειτουργικότητα της Πλατφόρμας C-Roads, και θα αναπτυχθούν κοινές τεχνικές προδιαγραφές για τη διεξαγωγή δοκιμών στα κράτη μέλη που συμμετέχουν.

Download C-ROADS Brochure

C-Roads Greece: 2η Ημερίδα Εμπειρογνωμόνων

Η Ημερίδα Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαικόυ έργου C-ROADS που αφορά τον Ελληνικό Πιλότο (C-Roads Greece) θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel με ώρα έναρξης 4:30μμ και διάρκεια δύο ωρών.

Το θέμα της σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (C-ITS) στην Ευρωπή καθώς και στις πιλοτικές δράσεις που διεξάγονται στην Ελλαδα απο το C-Roads Greece. Η ημερίδα θα διεξαχεί στο πλαίσιο του 7ου ITS Hellas και θα αποτελείται απο παρούσιασεις και ομιλίες διακεκριμένων ειδικών στο χώρο των C-ITS .

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ΔΩΡΕΑΝ ωστόσο απαιτείται εγγραφή μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Εγγραφη στο Workshop

Useful Information

Date: 8 December 2021
Time: 16:30 – 18:30 EET
Working Language: English
Venue: Royal Olympic Hotel
Covid-19:  According to national legislation, ALL attendees in order to enter the venue need to have vaccination certificate issued by an appropriate authority in the traveler’s country of origin. Alternatively, the attendees can show proof that were tested positive with COVID-19 in the past 30 to 180 days.

Agenda

Timeslot
Presentation
Presenter’s Name (Partner)
Opening Session
Moderators: Ms. Areti Kotsi, CERTH | Mr. Stamatis Manganiaris, ICCS
16:30 – 16:35
Duration: 5 min
Welcoming
(short description of the workshop and its topics)
Ms. Areti Kotsi, CERTH
16:35 – 16:45
Duration: 10 min
C-Roads Greece: status and objectives
(overview of C-ROADS Greece)
Mr. Stamatis Manganiaris, ICCS
Progress of the Greek pilots
Moderators: Ms. Areti Kotsi, CERTH | Mr. Stamatis Manganiaris, ICCS
16:45 – 17:00
Duration: 15 min
Northern Greece Pilot
(Egnatia Odos Tollway Pilot)
Dr. Athanasios Saramourtsis, Egnatia Odos
17:00 – 17:15
Duration: 15 min
Attica Region Pilot
(Attika Tollway Pilot)
Mr. Giorgos Kiousis, Dr. Dimitris Sermpis & Prof. George Stefanidis,  Attikes Diadromes & Univ. Patras
17:15 – 17:25
Duration: 10 min
Expected impacts of the C-Roads Greece pilots Ms. Areti Kotsi, CERTH-HIT
Invited Speeches
17:25 – 17:45
Duration: 20 min
Impact of C-ITS implementation: Results of the C-Roads pilots Mr. Gary Crockford, UK Department for Transport, C-Roads WG3 Co-Chair
17:45 – 18:05
Duration: 20 min
CCAM for highways: the viewpoint of IRF Mr. Gonzalo Alcaraz, International Road Federation – IRF
Discussion: Lessons learnt from C-Roads pilots towards large scale deployment of C-ITS
Moderators: Dr. Evangelos Mitsakis, CERTH | Mr. Stamatis Manganiaris, ICCS
18:05 – 18:25
Duration: 20 min
Round table discussion All
Closing Session
18:25 – 18:30
Duration: 5 min
Conclusions Wrap up Ms. Areti Kotsi, CERTH
Mr. Stamatis Manganiaris, ICCS
Download the Agenda